SEO Specialist

Een SEO Specialist zorgt ervoor dat websites relevante bezoekers krijgen via organische zoekresultaten. Het idee is dat de website na een zoekopdracht zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van de zoekmachine verschijnt. “SEO” staat dus ook voor “zoekmachineoptimalisatie”, wat “zoekmachineoptimalisatie” betekent.
SEO specialist en zoekmachines zoals Google
Als SEO specialist is het daarom belangrijk SEO Specialist dat je verstand hebt van zoekmachines. Zoekmachines gebruiken algoritmen die bepalen welke resultaten op welke locatie worden weergegeven voor een bepaalde zoekopdracht. De zoekmachine classificeert zogenaamde organische zoekresultaten naar belangrijkheid. Natuurlijk wil elk bedrijf dat zijn pagina als eerste in de lijst met zoekresultaten verschijnt. Een hoge ranking betekent meer “clicks” (mensen die de bedrijfspagina daadwerkelijk bezoeken). Organisch betekent in dit verband dat je niet betaald hebt voor een hoge positie in de zoekresultaten.
Google is natuurlijk de bekendste en meest gebruikte zoekmachine op internet, waardoor SEO-experts zich vooral op dit platform richten. Ze zorgen ervoor dat de webpagina’s zo optimaal mogelijk worden ingericht, zodat deze pagina’s goed gevonden worden door de zoekmachine en zo hoger in de resultaten komen te staan.
SEO = Zoekmachine Optimalisatie
Er zijn een aantal factoren waarmee rekening moet worden gehouden om een ​​website te optimaliseren zodat deze hoog in de resultaten verschijnt. Het algoritme van Google maakt ook gebruik van verschillende factoren, die elk een specifieke waarde hebben. Dit bepaalt welke factoren zwaarder wegen dan andere. Een SEO-specialist probeert inzicht te krijgen in hoe een website beter kan voldoen aan de eisen die Google stelt aan kwaliteitspagina’s. Wat doet een SEO-expert? Een SEO specialist probeert er op verschillende manieren voor te zorgen dat een website zo hoog mogelijk in bepaalde zoekresultaten verschijnt. Een SEO-expert kan een hoge ranking behalen door de techniek achter de website te optimaliseren, de inhoud van de pagina te verbeteren en de autoriteit van de pagina te vergroten. Een SEO specialist wordt ook wel een SEO specialist genoemd.
Techniek
De technische kant van SEO houdt onder andere in dat de laadsnelheid van de website zo kort mogelijk is, dat het gebruik van html en css geen fouten bevat, dat de hosting van de website goed is en dat de pagina’s van de website. website zijn responsive (aanpassen aan de grootte van het scherm van de gebruiker). Inhoud
Inhoudelijk werkt een SEO Specialist nauw samen met copywriters of content experts. Om hoog te scoren in organische zoekresultaten is het belangrijk dat elke tekst op een website of pagina van hoge kwaliteit en relevant is. Er moeten goede paginatitels en -beschrijvingen worden gebruikt, de interne linkstructuur moet in orde zijn, de eigenlijke tekst moet goed geschreven en relevant zijn, het url-adres, de navigatie en de sitestructuur moeten kloppen en de afbeeldingen op de pagina moeten geoptimaliseerd zijn. De inhoudsrelevantie wordt onder meer bepaald op basis van trefwoorden (zoektermen), titels en beschrijvingen die in de tekst voorkomen. Als ze relevant zijn voor het onderwerp, is de kans groter dat het algoritme van Google de pagina als relevant classificeert. Het algoritme verandert echter regelmatig, dus succes is nooit gegarandeerd.
gezaghebbend
Als het gaat om website- of pagina-autoriteit, kan een SEO-specialist een bijdrage leveren door externe links naar de website te krijgen. Wanneer een autoriteitspagina naar uw site linkt, wint uw pagina aan kracht. Daarom is de kwaliteit van deze externe links belangrijker dan het aantal.
Verschil tussen SEO en SEA
Een SEO-specialist houdt zich bezig met organisch verkeer, wat betekent dat de bezoekers die de website hebben gevonden via de organische zoekresultaten van een zoekmachine op de website terecht zijn gekomen. Er werd dus niet betaald. Zodra we betalen voor een hoge positie spreken we over SEA, wat staat voor “Advertising on Engine”.
Zoek machine optimalisatie
SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, is het optimaliseren van een website om deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen zonder daarvoor te betalen. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, waarbij een aantal factoren van invloed is op de classificatie.
Zoekmachine adverteren
SEA, of Search Engine Optimization, betekent adverteren in zoekmachines. De betaalde zoekresultaten die tijdens het zoeken worden weergegeven, zijn het resultaat van het werk van de KSH-expert. Google Adds wordt bijvoorbeeld gebruikt om websites of pagina’s te promoten die meer verkeer willen.
Waar werkt een SEO expert? Een SEO-expert kan in elke online organisatie werken. Alle online bedrijven profiteren van mensen die naar hun producten of diensten zoeken wanneer hun website wordt gevonden. Hoe hoger u in de zoekresultaten verschijnt, hoe meer verkeer u naar uw website kunt krijgen. Een SEO-expert kan daarom een ​​goede aanvulling zijn op bijvoorbeeld een intern marketingteam.
Daarnaast kun je als SEO-expert ook als freelancer aan de slag of bij een bureau gaan werken dat zich alleen richt op SEO voor verschillende opdrachtgevers. Zo vind je afwisseling in je werk en krijg je te maken met diverse technische uitdagingen van SEO.
Hoe word je een SEO-expert? SEO Specialist worden steeds belangrijker voor bedrijven die bovenaan willen staan ​​en bij hun klanten willen blijven. Experts kunnen hun kennis gebruiken om ervoor te zorgen dat een bedrijf hoog in de zoekresultaten verschijnt voor een bepaalde term. Er is echter geen specifieke SEO-training.
Opleiding tot SEO-specialist
Veel SEO-experts hebben een opleiding gevolgd in (online) marketing en/of communicatie. Hierbij word je niet specifiek opgeleid tot SEO Specialist, maar leer je de basisprincipes. Maar ook een IT-gerichte opleiding is een goed startpunt om een ​​SEO-carrière te starten, zeker als je je meer op de technische kant wilt richten.
Cursus SEO Specialist
Echte specialisatie bereik je door het volgen van cursussen en trainingen die je alle kneepjes van het vak leren.