Schoenen met hoge hakken

Black platform boots patent leather 10 cm - 1970s boots hippie kinky disco - platform patent boots

Schoenen met hoge hakken hebben een behoorlijk diverse en interessante geschiedenis. Ze zijn eigenlijk voor het eerst gemaakt als ruiterlaars omdat een normale schoen met platte voeten altijd uit de stijgbeugels zou vallen en een schoen met hoge hakken in de stijgbeugels zou kunnen blijven haken en ervoor zou zorgen dat de ruiter niet altijd van het paard zou vallen, maar hebben een soort van hefboomwerking wanneer ze proberen aan te blijven.

Zelfs vandaag de dag worden rijlaarzen nog steeds op deze manier gemaakt met de hogere hak en deze zijn ook hetzelfde als alle cowboylaarzen die ook deze look hebben om visit https://www.heels-high.nl precies dezelfde redenen als cowboys die ook veel tijd besteden aan het rijden op paarden en de gespecialiseerde schoenen om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven en voldoende grip hebben. Vroeger reden alleen mannen op paarden en dus werden de schoenen alleen door mannen gedragen, en langzaamaan werd dit een fashion statement, waarbij steeds meer mannen deze rijlaarzen zouden zien dragen, hoewel ze zelf geen ruiters waren. alle.

Vrouwen begonnen schoenen met hoge hakken te dragen rond de tijd van 1533, toen de vrouw van de hertog van Orléans, die extreem klein van gestalte was, een gespecialiseerde schoenmaker vroeg om schoenen met hoge hakken voor haar te maken, zodat ze een beetje groter zou lijken in het gezelschap van anderen. Deze dame stond erg in de belangstelling, dus het duurde niet lang voordat de modetrend van vrouwen die schoenen met hoge hakken droegen van de grond kwam, waarbij veel van deze schoenen werden gemaakt zodat vrouwen ze waar ze maar konden in allerlei soorten schoenenwinkels konden kopen. Naarmate de tijd verstreek, stopten mannen met het dragen van schoenen met hoge hakken, en toen waren het alleen de vrouwen die ze in alle soorten en maten droegen als fashion statement en om toe te voegen aan hun algehele sexappeal.

In de loop der jaren zijn alle soorten, van plateauhakken tot naaldhakken en sleehakken, in en uit de mode gekomen en vervolgens weer in de mode, zoals laarzen en dan pumps en ook sandalen met bandjes en een hoge hak. De redenen waarom vrouwen vandaag de dag hakschoenen dragen, hebben alleen te maken met hoe ze eruit zien en helemaal niet om praktische redenen, want die zijn er gewoon niet, vooral omdat de hak in de loop van de decennia steeds hoger en dunner is geworden.

Sommige vrouwen houden er niet van om hakken te dragen omdat ze het moeilijk vinden om erop te lopen, maar de meeste vrouwen dragen al jaren en jaren schoenen met hoge hakken en vinden ze dus volkomen comfortabel en gemakkelijk om op te lopen en zouden niet overwegen om de stad in te gaan of naar een nachtclub met platte schoenen. Behalve dat je er veel langer uitziet dan je in werkelijkheid bent, krijg je ook het uiterlijk van meer gedefinieerde kuitspieren en langere benen.