Professionele schildersbedrijven: vertrouw op hen bij het kiezen van de juiste kleuren voor uw gebouw

Professional Painting Contractor - 4 Things to Consider

De keuze van de verfkleur is erg belangrijk voor de totale uitstraling van de faciliteit. De kleurkeuzes zijn visuele weergaven die van cruciaal belang kunnen zijn voor het imago van de faciliteit, en die aangename of onaangename mentale en emotionele reacties oproepen bij iedereen die het ziet. Hierdoor is het voor de facilitair manager niet langer voldoende om alleen maar een verftint aan te brengen die het eerst in hem opkomt. Het vergt een zorgvuldige afweging en planning. Het schildersbedrijf kan de facilitair manager door het selectieproces loodsen met de blik van een kunstenaar, kennis van kleurschakeringen en technische vaardigheid in verfselectie en -toepassing.

Hoe een schildersbedrijf de juiste verfkleur kiest voor uw faciliteit

Het succes of falen van een verbouwing van een gebouw hangt grotendeels af van de keuze van de gebruikte materialen en kleuren. Enkele technieken die een schildersbedrijf gebruikt in de selectie staan hieronder vermeld:

  1. Stel de juiste kleurtint in die past bij de functie of het doel van de ruimte. De verfaannemer beveelt tinten aan op basis van de doellocatie. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van gedempte of rustige tinten in kantoor- of bibliotheekruimtes – plaatsen waar vaak serieus werk of studie wordt gedaan.
  2. Beschouw kleur als onderdeel van het totale ontwerp. Het bedrijf schildersbedrijf alphen kiest samen met een binnenhuisarchitect tinten die niet botsen met andere kamerkenmerken zoals tapijten, behang of meubels.
  3. Zorg dat u bekend bent met het kleurenwiel. Kennis van kleuren en hoe ze met elkaar of tegen elkaar versmelten, is de sleutel tot het selectieproces.
  4. Vereenvoudigen. De schildersaannemer stelt vaak bleke tinten voor als laatste en veilige redmiddel, vooral in gevallen waarin de facility manager geen geschikt kleurthema voor de faciliteit kan bedenken.

Enkele technieken bij kleurselectie

Om de juiste tint voor de faciliteit te krijgen, gaat een schildersbedrijf vaak op zoek naar de meest geschikte tint. Hieronder enkele tips bij het shoppen:

  1. Gebruik licht. Lichtbronnen kunnen de perceptie van kleur door het menselijk oog vervormen of versterken. Het schildersbedrijf evalueert verftinten meestal onder gloeilamp-, tl- of natuurlijk licht om te zien hoe de tint verandert en of de verandering de kleur nog steeds geschikt maakt voor de faciliteit.
  2. Gebruik een referentie. Een stuk stof uit de faciliteit kan dienen als kleurreferentie, waardoor het gemakkelijk is om een perfect passende tint te kiezen uit verfproducten in de verfwinkel.
  3. Vraag deskundig advies. Het schildersbedrijf is samen met de binnenhuisarchitect de beste bron van advies als het gaat om de zonweringseisen van het project. Ook facilitair managers kunnen online en offline onderzoek doen naar verf, kwaliteiten en eigenschappen.
  4. Musthave wit. Het schildersbedrijf koopt normaal gesproken een of twee blikken witte verf extra, omdat deze kan worden gebruikt om bij te werken. Wit kan ook levendige verftinten verlichten die er na het aanbrengen opzichtig uitzien.

De juiste kleurkeuze kan een stimulans zijn voor klanten om uw faciliteit binnen te gaan en daar te blijven. Het kan de productiviteit verhogen, genezing versnellen, om er maar een paar te noemen. Het kan ook een negatieve invloed hebben op de reputatie van het bedrijf. Dit is de reden waarom facility manager in het selectieproces moet vertrouwen op een bekwaam schildersbedrijf. De juiste of verkeerde kleurkeuze kan ervoor zorgen dat uw gebouw er hoe dan ook uitnodigend of kleinerend uitziet.