Hoe u veilig een online apotheek kiest

U denkt er misschien over om uw maandelijkse routine van naar uw plaatselijke winkel of apotheek rijden, een recept afgeven en 30 minuten tot een uur wachten tot uw medicatie Xanax kopen klaar is, te laten varen en vervolgens te betalen wat u eventueel verschuldigd bent. Het goede nieuws voor consumenten is dat er met de evolutie van het wereldwijde web nu veel zeer goede, levensvatbare alternatieven zijn. Er zijn letterlijk duizenden internetapotheken op het internet verschenen, die graag uw recepten snel, gemakkelijk en in het algemeen tegen een veel lagere prijs willen vullen dan wat uw plaatselijke apotheek aanrekent.

Er zijn echter enkele valkuilen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van uw online apotheek, aangezien het ontbreken van menselijk contact bij het omgaan met een medicijn riskant kan zijn.

De meest fundamentele van alle valkuilen kan de vereiste van een recept zijn. Geef in geen geval uw gegevens door aan of accepteer geen medicijnen van een internetapotheek die geen recept nodig heeft. Uw recept is de fundamentele link die uw arts met u verbindt met de online apotheek die u besluit te gebruiken voor deze service.

In het geval dat een online apotheek ooit illegale verdovende middelen, gereguleerde of gerichte stoffen aanbiedt, moet u een ander alternatief voor uw online apotheek zoeken. Het is voor geen enkele apotheek (online of anderszins) legaal om u deze illegale stoffen te verkopen.

Selecteer een apotheek die de grootste selectie van geneesmiddelen biedt. Sites die zich richten op een enkelvoudig of mainstream product zijn veel meer geïnteresseerd in hun totale winstmarge dan u het beste product te verkopen dan uw gezondheid in de kortst mogelijke tijd te herstellen.

De online apotheek waarmee u te maken heeft, moet altijd uw recept en algemene medische geschiedenis vragen. Dit is de beste en veiligste manier voor de apotheker om vast te stellen dat hij legaal het juiste recept voor de juiste patiënt verstrekt.

  Een ongeldig registratienummer of het ontbreken van een geldig farmaceutisch licentienummer is misschien wel het meest in het oog springende waarschuwingssignaal dat u tegenkomt en kan aantonen of de online apotheek al dan niet binnen de richtlijnen van de wet opereert. Als u landgebaseerde of online apotheken tegenkomt die een ongeldig registratienummer verstrekken, moet u dit melden bij de juiste autoriteiten.