Festivals en evenementen: waar leuke plekken tot leven komen

Het Eiland van de Poppen in Mexico kan uw geschikte locatie zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker rillingen over je ruggengraat veroorzaken.

Voor degenen die van klassiek en excentriek Fun Places houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië een prachtige terugkeer naar een voorbije periode. Deze ongewone galerij is gewijd aan alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een overweldigende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en keukenapparatuur.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van digitale fotografen, en de gemoedelijke omgeving van de gemeenschap maakt het een uitstekend gebied om tot rust te komen in een unieke omgeving.

Overweeg een verblijf bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar het wonderlijke in het hart van het Amazone-oerwoud. Deze boomhutverblijven gebruiken een speciale methode om de weelderige charme van het bos en de overvloedige wilde dieren te ervaren.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere: de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, gebruiken een huiveringwekkende ervaring. De catacomben bevatten talloze gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend mooie en toch spookachtige locatie die een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.

Als je een volger bent van het vreemde en eigenaardige, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis staat bekend om zijn labyrintische stijl, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Heb je ooit gefantaseerd over het zien van een stad die volledig bevolkt werd door katachtigen? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer huiskatten dan mensen.

Als u zich waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, komt u zeker terecht in een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker opmerkelijke herinneringen bezorgen.

Je bent op de beste locatie gekomen als je genoeg hebt van exact dezelfde oude reizigerslocaties en op zoek bent naar een excentrieke en bijzondere reis. We hebben de wereld afgezocht om u een checklist te geven van een van de meest ongewone en plezierige locaties om te zien. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je buitengewone herinneringen achterlaat.

Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, gemaakt door de epische muzikant Salvador Dalí. Het staat boordevol zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot bijzondere sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Heeft u ooit de diepe, donkere zeeën willen ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium biedt een opwindende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een verscheidenheid aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u gemakkelijk volledig droog blijft.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonervaring kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente elegantie van dit gebied is de wens van elke digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een buitengewone ervaring.

Voor iets levendigers is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde bestemming die je zeker zal doen nadenken over je kauwgom-kauwgedrag. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd opmerkelijk is.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in talloze steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een unieke methode om je vooroordelen over eten te testen en je op een veel dieper niveau met je zintuigen te verbinden.

Voor een dosis creatieve excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een goudmijn van progressieve kunstopstellingen en psychedelische tentoonstellingen. De grensverleggende deal met het beeldscherm zal uw aannames zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een grote verzameling klinische eigenaardigheden, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot beheerde menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als opmerkelijk, waarbij een duidelijke kijk op de achtergrond van medicatie wordt gebruikt.