Droger duurt te lang om kleding te drogen

Wasdroger doet er lang over om kleding te drogen? Het verschil tussen gas- en elektrische drogers is de manier waarop de warmte wordt opgewekt. In een elektrische droger stroomt wisselstroom door een spoelnetwerk met lage weerstand, waardoor een hoge stroom door de draadspoelen gaat. Vanwege de verwarmingsspiraal met lage weerstand is de stroom hoog en genereert deze dus warmte. Lucht uit de interne drogerkanalen stroomt door deze draadspoelen om de lucht te verwarmen en een ventilatorwiel, meestal bevestigd aan de trommelmotor, trekt de verwarmde lucht door de drogertrommel.

Als je goed kijkt in de Verwarmde bodywarmer droogtrommel zie je een inlaat en een uitlaat. De inlaat bevindt zich meestal aan de achterkant van de binnenkant van de trommel, gewoonlijk beschreven als een kaasrooster. Hier komt je warmte vandaan. Welnu, als er warmte binnenkomt, moet er warmte uit de trommel komen. De uitlaat van het warmtekanaal bevindt zich aan de binnenkant naast de inlaat of aan de voorkant van de machine bij het pluisfilter. Als de uitlaat zich aan de binnenkant van de achterkant bevindt, zie je het pluisfilter op het bovenpaneel van de droger. Als je stopcontact aan de binnenkant van de voorkant zit, zie je het pluisfilter op dezelfde plek

In een goed werkende droger, elektrisch of op gas, komt er verwarmde lucht in de trommel en heb je één toevoeging aan de verwarmde lucht die de trommel verlaat: VOCHT. De verwarmde lucht van de warmtebron mengt zich met je kleding en zorgt voor vocht in de lucht. Dit vocht MOET uit de trommel ontsnappen om je kleding goed te laten drogen. Ik kan raden wat je op dit moment denkt – “maar ik maak altijd het pluisfilter schoon.” Ja, de meeste van mijn klanten maken hun pluisfilter ijverig schoon, maar stel uzelf de volgende vraag: wanneer heeft u voor het laatst een professioneel ontluchtingsreinigingsbedrijf laten komen om de ontluchtingsopening van uw droger schoon te maken? Ik bedoel niet die flexibele ontluchting achter je droger. Ik bedoel de ventilatieopening die van de muur achter je droger gaat en zich uitstrekt tot aan de buitenmuur of het dak van je huis. Deze moeten TEN MINSTE elke 5 jaar worden schoongemaakt.

Hier volgen enkele typische problemen die een verstopte of verstopte ventilatieopening kan veroorzaken: Doorgebrand verwarmingselement – spoelen raken oververhit door een lage luchtstroom en veroorzaken een oververhittingstoestand die de levensduur van het element verkort. Gesprongen bovengrensthermostaat en thermische zekering – veroorzaakt door oververhitting. Als je droger nog steeds goed opwarmt maar geen kleding droogt, dan heb je geluk, je kunt nog steeds schade aan je droger voorkomen en een dure reparatie voorkomen. De meeste reparatieverzoeken voor drogers die ik doe, houden rechtstreeks verband met een beperkte of verstopte drogeropening.

Concluderend, als uw droger tekenen van oververhitting vertoont die in dit artikel worden genoemd, bel dan een reinigingsdienst voor de ventilatieopeningen van de droger – voordat u een reparatieservice voor apparaten belt, moet u die ventilatieopening grondig reinigen van de binnenmuur tot aan de ventilatieopening aan de buitenkant van de droger. Zie je geen verbetering in het drogen, bel dan een reparateur. Doorgaans zou een schoonmaakservice voor een drogeropening tussen de honderd en honderdvijftig dollar moeten kosten.